Monday, December 31, 2007

memori 2oo7

My Memories... bermulanya tahun 2007 dgn sejuta keindahan... 1001 kebahagiaan dan keceriaan.. baru habis SPM laaa katakan...sahabat ku diatas ini juga merupakan team drama aku.. aku sgtt sgtt merindui mereka.. gambar ini dirakamkan slps kami perform drama masa pertandingan drama bahasa inggeris... kekekek... erm..


tahun ini aku byk belar apa erti kasih syg yg sebenarnya.. walaupun kisahnya tak berpenghujung namun byk yg aku perolehi... apa itu kasi? apa itu syg? apa permulaan cinta? apa rasanya rindu dan bila jatuh cinta.. segalanya.. bukan itu sahaja aku juga dapat merasakan saat merana putus cinta.. segalanya.. hebatt.. satu pengalaman yg hebat...

cukup lah pasal kisah cinta yg entah apa ntah tu.. erm.. then nak citer pasal salah satu my happy tyme... masa ni waktu sis mila dinobatkan sebagai juara AF5... u such a great singer sis mila.. love u so much.. tyme ni.. myra terlalu hepi.. buat kali pertamanya juara AF yg betul2 myra sokong.. myra n mum sggp berhabis duit ngundi mila niyh.. fanatik giler tyme ni.. sgtt sgtt sgtt berharap dia jd juara... masa diumukan dia juara.. perghh.. melompat menjerit myra... hepi sgt... smp tido pon xlena..

dah laaa masa pagi tu dapat jmp dafi.. tyme tu kira cam first time jmp dafi.. then terus jatuh minat kat dia.. huhu... hebat kan?? kekeke... dan dari situlah bermula penglibatan aku dgn DFC yg ku cyg.. so kira malam tuh.. mmg angau tahap bangau laa... mana hepi pasal my lebeli sis mila menang.. pastu ngn jmp dafi.. ati berbunge je.. bgn pagi senyum je.. nak tdo pon senyum je... parah kan..?? kekeke..ini pula semasa pertemuan pertama ku dgn mila.. erm.. dia memang merupakan seorang yg baik dan comel.. festime jmp mila kat taman tasik titiwangsa masatuh ada pesta makan2 rasanya.. erm.. tyme ni gak laaa festime aku knal nurt.. huhu.. DaVom.. i really love u all.. ngn mila time ni best sgt.. erm.. byk kali dpt snap pic ngn dia masa ni.. xpernah sumbonk smp skang sama je.. hebattt.. juara yg sgt mudah didekati.. love u sis...tyme ni lak.. dgn rasminya aku jmp dafi buat kali bertama selepas bergelar DAFINITES.. erm.. satu pengalaman yg hebatt.. really love tat moment.. first time jmp dafinites walaupun tak knal sesapa lg tyme tuh.. yg penting dafi knal.. kekeke..ini pula.. masa mula-mula masuk UNISEL.. n dowg sme is my housemate (hostel).. hostel kami ada 3bilik (rumah ala aprtment) so my bilik kongsi ngn ain.. kamu berdua je.. yg lain sme satu bilik 4 org.. erm.. really miss tis moment.. br je knal.. xda sebarang pergaduhan.. hepi je.. like happy family... erm.. syg sgt kat dowg masa niyh.. but now da byk daa berubah.. erm..weawwww... tyme sgt bestt.. sbb DR.SMS dapat bergelar angkasawan pertama m'sia.. walaupun xpernah jmp dia.. but happy sgt ngn pencapaian dia.. biarpun apa org nak ckp kat dia.. but pada myra dia tetap hero m'sia.. huhuhu.. love u dr.sms..
video
kenangan terindah ku bersama DFC.. andai saja dapat ku ulang kembali masa itu.. pasti aku takkan melepaskan ia pergi... kenangan yg sgtt sgtt sgtt berharga dan takkan pernah kulupakan... indah sgt saat itu.. best!! baek punyer!!! weeeeeee.... tak lpe kepada performer team.. myra love u guyz so much.. to my adik akim n mardha, nad n fary, anis n nana, fit n capek, eca n anis also fin n kak yaty.. really love u guyz.. tanpa u guyz sme nye xkan menjadi..mila @ planet hollywood.. my best tyme wit Davom... myra mungkin tak dapat luangkan byk masa ngn DaVom n mila.. but tis event adalah event yg paling myra igt tentang DaVom.. to Ling yg snggp amik n antar myra mmg xley lpe.. sme laa.. enjoy wit u guys there... love it...

Sunday, December 30, 2007

apa lagi???

assalamualaikum..erm... segalanya dalam kesaratan fikiran... aku dan mereka? perlu ke? tapi ... erm ntah laaa.. di mana dia?? kenapa tiada sms yg kuterima?? apa jawapannya?? kemana dia menghilang?? huh.. keliru... dilema... segalanya... aku bingung... mengapa harus kulalui semua ini??

DFC... owh my cyg.. my love.. segalanya... sowi laaa... myra kne away buat sementara ni.. may be untuk satu sem... memang berat untuk myra wat keputusan ini.. but all tis atas desakan keluarga.. dowg nak myra tumpukan pada study.. ok laaa.. myra terima hukumannya.. but yg paling teruk biler myra xdapat nak online selalu.. mcm mana ngn all my adek2 kat cb? miss them.. miss all their ragam.. miss to kick them.. miss everything... hanya dowang laaa yg slalu jd penyeri myra.. tempat bergurau.. tempat mengadu.. segalanya... tat y i love them so much!!! erm.. tadi kuar g shopping kat subang ngn pemeli.. but arini myra kua ngn keadaan tak terurus.. muka tanpa secalit make up... keadaan emosi yg teruk... asyik nangis je.. dalam kereta pon nagis jugak... keluar da sampai mall pun nagis lagi.. nak beli brg pon termenung.. aku sedeyh.. dan risau.. segalanya... aku terlalu merasai kehilangannya kini.. aku kehilangan mereka dalam masa tak sampai sebulan... kehilangan adalah musibah yg amat teruk bagiku.. melanda bak tsunami.. airmata pula tak henti berderai...
abg... adek risau sgt pasal abg.. adek taw... abg ngah down giler kan skang ni.. abg da kehilangan seorang teman baik.. adek paham tu.. but abg perlu jg kesihatan abg jgk.. igt ramai lg yg syg abg.. n we all nak tgk abg sihat n happy.. janji ye bang??

Saturday, December 29, 2007

kehilangan...

assalamualaikum..
herm... belum cukup pun seminggu pemergian arwah mamachik... kini myra kehilangan seorang lagi kenalan... arith DAVOM.. myra mmg xknal rapat ngn arwah.. tp pernah gak cet ngn dia.. arwah pergi dlm keadaan tenang sekali.. arwah kuat melawan penyakit barah otaknya.. arwah sngguh cekal... semoga arwah di tempatkan dalam kalangan insan beriman.. AL-FATIHAH...erm... kehilangan demi kehilangan yg aku tempuhi... sorang demi seorang.. air mata berderai hampir setiap minggu.. malah boleh dikatakan selalu... aku benci padas kehilangan.. tapi ia pastiakan terjadi... tak kira apa jua yg kita katakan.. ia harus terjadi..di penghujung tahun 2007 ini terlalu byk kesedihan yang melanda diri.. ku harap sinar 2008 kan memberi 1001 kebahagiaan buat diriku... tak mahu lagi aku hidup berendam air mata... tak andai bisa.. takkan ku mahu ada kehilangan dalam diriku ini... aku serikk.. dan takut pada kehilangan....

Wednesday, December 26, 2007

the curve


assalamualaikum..
erm.. arini xda laa wat apa sgt.. pepagi lagi da bangun.. kemas umah... then siap... coz nak g the curve.. my mum ar.. dok ngidam sgt nak makan donut kat big apple tuh.. sop td my dad, granny, rina, my mum n me g laaa The Curve carik donut tuh.. awal laaa gak kuar umah dlm kul 10++pg tu taw.. gigih kan nak carik donat pny pasal.. kekeke... so akhirnya sampai laa gak ke destinasi cinta.. eh salah destinasi yg di tuju.. kekeke...ni laaa donut yg my mum borong.. bykkn?? ye laaa dia beli untuk satu pemeli mana tak byk.. but siyesly yummy... huhu..lepas beli donut.. kitowang pun jenjalan sekejap kat situ.. erm.. tu pestime myra g the curve.. slalu g ikea n ikano je... but tis tyme g the curve.. my famili yg lain slalu g tanpa myra... waaa kejam tul tggl myra.. so memandangkan musim x'mas so.. byk laaa port yg cun utk amik gambar... myra pon snap laaa a few pic.. dgn kaki ku yg masih lagi sakit sket .. but bersemangat nak amik gambar.. kekeke... ley lak gitu kan.. huhuhu...pic ni ngn mak tok... cantik gak port dia kan.. kekeke...yg ni lak ngn my sis rina... dia ni mmg.. da asyik dok nak ikot aku je... kne da virus bergambo ni jangkit kat minah soeh sowg ni.. kekeke... sengal laaaa... kui kui kui... then jalan2.. shupping sket.. myra shopping beg, roti n compact powder yg da nak abeh tuh... tu je laa kowt.. ntah lpe laaa... kekke.. pastu g lunch kat selayang... kat TCRS... ok laaa..
pastu terus balik umah.. online kejap then pesh dtg.. weeeeeeeeeee.... miss u babe.. akhirnye jmp gak u b4 u blk penang kan.. huhuhu... i da blk shah alam daa nnt.. huhuhu... miss u babe.. td tak puas borak ngn u.. padahal lama gak kan u lepak umah i.. dr kul 5 smp maghrib.. kekke...then after maghrib.. sibuk lak siap.. nak g mana??? nak g christmast party kat umah my neighbour... kekke... g kejap borak2.. mkn.2 terus balik.. tgk jelatang sambil online... kkeke.. sampai laaa sekarang niyh.. kul 1.59am.. kekeke...

Monday, December 24, 2007

satu lagi cerita duka...

assalamualaikum..
arini satu lagi episod duka dalam kamus idopku.. mamachik (MC) iaitu penasihat DaVom telah menghembuskan nafas terakhirnya pada 00.45am 24/12/07.. Al-Fatihah buat beliau.. keadaan kesihatan beliau sangat teruk sejak kebelakangan ini.. dan akhirnya beliau telah pergi mengadap ilahi.. walaupun myra tak rapat ngn MC but.. as a team, myra sayang mereka.. kehilangan mereka merupakan air mata buat myra..
selain itu.. myra pun tak taw kenapa.. but arini.. myra cam terkena penyakit emo.. sgt emo.. rasa mcm2 rasa ada... rasa sedeyh.. rasa nak marah n so on.. myra marah n sedeih sgt bile auntie tina n uncle man xdpt teruskan pejalanan dowang dalam sehati berdansa.. ye laa.. dowang da wat yg paling best taw aritu... geram sgt kat anne n wafi.. dowang yg patut tersinggir bkn auntie tina n uncle man.. huh.. geram sangat!!!!!!
then.. arini ada satu insiden yg wat myra sgt terasa ati.. yup.. i know.. im not suppose to feel tat kind of way.. but nak wat cemana kan.. but kata my sweet fwen 'da mmg perasaan seorg manusia.. xley lari dari semua tuh..' n myra rasa mmg tak layak bg myra pon untuk terasa dlm soal ni.. i hove no rite to do it... hurm... ntah laaaa... xtaw laaa... iskkk.. mencik laaa...
and... tetibe terinagt saat manis masa besday dafi tuh... YA ALLAH kembalikan semula kegembiraan itu... after the event myra ada dapat few sms from dafinites..
"hye myra.. xxxxxx ni.. juz nak ckp thnk you so so much! for the great performance.. i really had fun.. x bazir rm25.."
"Im glad itwas a blast, n im glad 2 get 2 work wif u guys (the vid), i realized tat DFC is not always about Dafi only, but its about family as well.. thnx"
erm.. byk lagi sms yg myra dapat.. but yg tu laa yg paling myra ske... n siyesly.. i miss tat moment.. kalu laa ada doreamon.. nak je hantikan masa.. n terus hepi ngn tat tyme... huhu...

Friday, December 21, 2007

what i do today??


assalamualaikum..

aiyaakkk... erm arini xda laa bosan sangat.. coz kaki da semakin pulih.. yeayyyyy.. da ley jalan da.. but xley lari n lompat.. but still ley kick kat cb.. kekekeke... erm today myra da ley start tolong ibu masak kat dapur... ok laa.. at least xda laa mocan sgt kan... kekekek... kalu tak mst dok terjelepok je kat dlm bilik.. arini ok laa.. tahap keboringan da menurun.. kekeke... apa je ek yg myra wat arini??? ntah laa malas nak igt.. yg penting xboring lagik!!ni laaa da best mee goreng in da world... nak taw kenapa?? sbb mi ni myra yagng goreng... eyh salah.. ibu myra yg goreng.. kekeke.. yummy!!!tadi masa lepas makan.. teringat nak snap pic.. so myra kuarkan sme benda dr handbag myra.. erm.. ya ampun banyak juga barang aku... tu laa antara barang yg harus ada dalam handbang aku.. kekeke...kalu tak ada benda ni agaknya cam tak lengkap lak diri kan.. kekek..yang ni pulak antara barang kesayangan aku.. first adalah frame hadiah dari samwan (u know who u are kan??).. n dalam frame tu lak ada pic gmbr yg paling myra ske... then da piala.. kekeke.. huhuhu... 'singing competition DUET-1ST PRIZE' .. antara kenangan terindah gak tuh.. huhu.. sekali seumur hidup k.. yang lain tu slalunye top 5 je.. huhuhu... sedeyh lak.. wendu laa nak masuk minggu bahasa masa sekolah dulu.. sonok ble dapat bolot hadiah ni.. kekekke...





Thursday, December 20, 2007

my raya haji

assalamualaikum....Selamat Hari Raya Aidil Adha...

erm.. ari raya aji tahun ni cam bosan sket ar.. tak taw nak wat apa.. ye laa.. bangun pagi tadi kul 8++.. pastu bgn mandi pakai baju kurung (nak kasi ada feeling raya).. nak tulun mak tok n ibu wat keje umah pun xley.. doktor awal awal dah warning...dia kata xbley banyak gerak.. pastu ley lak dia kata.. dia suh myra raya dok umah je... waaaa tension jew.. orang raya tgk lembu kite raya tgk pc.. adoiii...erm... mak tok masak kuah kacang, rendang ayam, rendang minang ayam, rendang daging n nasi himpit (yummy.. teringat lak masa mesra aidilfitri wit dafi dulu..).. lepas siap pakai baju sme.. terus makan... pastu lepak ngn family jap terus masuk bilik.. da tak taw nak buat apa.. pastu online...ingatkan myra sowang je kene sindrom raya busan.. rupanya ada gak beberapa org lain yang terkena sindrom yg sama.. but no name mentioned laa kan... kekekke... at least ada org teman myra daripada dok merapu meraban ngn mat saleh mana ntah kat myspace tu.. kekeke... myra pon dok laa ngedit picture here n there.. tetibe je teringat kat friendster myra yang da lama xbuka.. so bk laa.. tgk apa yg patut.. update gambar.. bla bla bla.. pastu da agak dekat dua jam dalam bilik keluar laa.. kebetulan my mak uda datang ngn staff2nye.. so myra pon keluar laa bersembang.. sambil mengunyah.. aiyoooo... kekekek... erm..ni laaa antara hidangan yg sedap dilihat.. eh salah sedap dikunyah.. ekkekeke... kek butter sedap wooo... but mak uda tak lama.. pastu petang tu mak uda da balik da.. so boring again.. waaaaa... maktok lak nak g jenjalan umah auntie ani.. selalunye myra mmg akan ikot.. but kali ni xley la.. kne laa dok umah.. aiyooo.. tgk laaa cite liontin tuh... pic ni myra snap after mak tok balik dari jenjalan umah auntie ani... jgn tak taw mak tok myra ni hebat taw.. skang da pandai bergambar.. kekeke.. myra laa yg kasi kursus kat mak tok smp dia pandai bergamba.. kekekek...

Tuesday, December 18, 2007

my best tyme ever

assalamualaikum...

bermula pada 14/12 (besday dafi) ni kami da start practice.. persembahan pentomen n fanatic fashion show... but myra akui yg pentomen kami xberapa nak practice.. best laaa... dari kul 12++ sampai kul 5ptg kat menara KL... dok practice n amik gambar... mumula myra still ok lagi.. ble da nak masuk jam kedua.. mula panas.. n terus.. laaa jd incrdible myra hulk.. kekekek... practice pon asik main je kan... gelak n komen.. tu je laa kije kami... kekeke... but myra appriciate gler kehadiran dowang.. sbb tanpa dowang sme ni xjd taw... i love u all...
'akim, mardha, nad, fary, fin, kak yaty, fit, capex, eca, anis n nana' myra sayang kamu semua... mwahhhhhxxxxxxxx.... ni plak tyme baru habis practice kul 4.30.. kitowang bergambar dlu sambil tggu kak amy n tenteranya tiba.. kekekek... kalu x bergambar bukan DFC laaa pulak namanya kan.. kekeke... erm tu hari sebelumevent kan.. ni nak cite hari keesokannya lak..

but.. masa balik dari pratis tu.. penat laa.. myra n kak yaty da xlarat nak bgn.. kitowang rehat atas katil kejap.. then baru laaa mandi n siap dinner.. pastu terus wat props untuk pentomen.. myra lak wat kad besday untuk dafi... thanks to kak yaty coz tulun myra... kalu tak mau tak tdo malam tuh.. kekeke... malam tuh sambil tgk one in a million n anugerah skrin kitowang wat benda tuh... tdo kul 1pg (campur gusip hour lak)...

pagi tu kitowang kunci jam awal... but bangun lewat setengah jam.. kekeke.. ngantuk sgt.. nasib laa ibu masuk bilik kan.. kalu tak.. terbabas... pastu janji nak sampai kul 8pg... kul 9 br sampai.. ekkekek....sowi ar.. terbabas pok cik... kekekke... sampai je dgr briefing.. then start ar cari itu ini.. practise n rehearsal... here n there... walaupun ada yg sampai lambat n ilang itu ini.. but siyesly proud of my performance team yg rela dimarahi ku... ekkekeke... ampun ekkk... love u all laa.. baek punyer...

pastu dalam kul 12 kitowang beranti n terus siap then g lunch... kul 2++ rasanya event bermula.. fans da ramai sampai.. myra best gler my scoolmate anis datang.. wendu dia da lama xjmp.. mwahhhxxx... then tggu2 punye tunggu dafi pon sampai.. OMG.. so cute.. kekeke... so event pun bermula.. our team at first kne jd cheergroup.. then terus rushing g sedia kat belakang.. untuk pentomen.. walaupun ada silap here n there but siyesly myra bersyukur sbb pentomen tu diterima baik... so happy cz mmg nak sgt bacakan sajak tu depan dafi.. sajak tu mmg ikhlas taw..then teruskan plak ngn fanatic fashion show.. yang ni mmg myra xdpt tgk.. sbb sibuk kat backstage nak susun perjalanan..juz tau yg myra kne keluar last sekali.. masa nak keluar tu mmg malu gler laa.. segan pun ada.. but terharu bile tgk dafi pon kasi sokongan.. siap bangun lagi.. really love it... syg dafi sgtttt sgttttt... pastu mmg da lega.. all performance da abis.. so we all kemas apa yg patut.. then kembali ke kerusi penonton.. best nyew.. so our team di tugaskan untuk wat havoc kat situ.. mmg btul2 havoc laaa.. kekeke..

but... sesuatu yg paling myra xley lpe is..i got tis.. erm.. xpernah mengharap.. but anugerah ni sedikit sebanyak membuatkan myra perasan yg myra sgttt sgtt sgtt sayangkan DFC.. cant imagine my life without them... siyesly myra tak pernah mengharap segala yg myra wat selama arini dibalas dgn anugerah.. but siyesly myra terharu.. sbb myra bermula bkn sbg peminat dafi.. da knal n jmp baru timbul minat dan terus meminati.. setengah org minat dari dafi dlm af kan?? but not me... tapi xsangka semuanya jadi terlalu indah dgn kehadiran DFC ... anyway.. thanks dafi n ray n all dfc... love u all so much!!!!!

im injured

assalamualaikum..waaaaa... myra injured... kaki terseliuh... jmp doc kata my lateral ligamen koyak laa... so dia kasi mc seminggu.. huhu.. bapak saketttttt..... nak jalan pown susah... baru je sehari dok kat unisel daaa jadi cam niyh... aih.. tension!!!!
semalam ley lak kaki terseeliuh masa jalan.. kalau tak mau kne gelek dek lori aku niy.. adoi laaa... but until now still saket... nasib baik ibu g amik malam tuh.. kalu x abeh laaa... dah bengkak looooo...


Sunday, December 16, 2007

love it

assalamualaikum..
myra sgt letih... but happy sangat.. smlam adalah hari terindah dari segala hari... myra syg DFC sgttttttttttttttt!!!! love dafi so much!!!! harap xmo putus kawan ngn DFC.. dowang sgt besttttt!!! myra xdpt nak post byk arini.. lg beberapa minit da nak pg balik unisel... mmwahhhhh...
nnt myra ckp lg pasal ni ek... mwahhhxxxxx

Thursday, December 13, 2007

al-fatihah

assalamualaikum...
hurm.. lepas satu.. satu lagi kesedihan yg menerjah.. huiuhhh.. da tak taw laa plak kan apa pula berita sedih yg aku akan dapat? penat gak ek kalu kerja nye nangis ni... erm...


erm.. arini plak lain ceritanya.. pg tadi.. aku bangun dgn di kejutkan adik aku..
"kak long bangun.. kak shikin call dia cakap kawan u all... azharuddin da meninggal.. dia ajak along g tahlil.."


zuppppppp... berderau darah aku.. tak silap aku.. dalam seminggu dua ni aku agak rajin coment myspace ngn dia.. adoi xsangka semua nye cepat sangat berlaku... huhu.. ntah laa.. ye.. memang laa aku tak rapat ngn din ni.. but dia pernah jadi school mate aku.. erm kalu tak silap masa darjah enam kami sekelas.. but ntah laa x sure (dah lupe ler!!!).. erm.. tak taw laaa nak cakap cemana.. but sedih laa.. org yg kite knal meninggal kan.. mesti laa sedih.. cam tak puas kawan ngn dia.. da lama tak borak ngn dia.. huih... tu laa manusia kan.. masa hidup tak tau nak berbaik bile dah tak ada baru laa tau nak terkenang sana terkenang sini... erm...


so.. tadi pagi aku bangun tdo je terus call shikin tanya pasal arwah ni.. erm.. shikin pon cite laa sme nye.. hurm sedeyh laa plak.. rupa-rupanya arwah ni eksiden.. dia motor langgar dengan bas.. malam semalam rasanya.. erm.. but aku tak dapat nak g pengkebumian dia.. coz aku pun tgh xsihat... kepala berat je.. kang emosi xstable.. jd lain lak kan.. sori kin aku xdpt teman ko ziarah arwah wat kali terakhir.. but apa yang aku nak cakap is.. arwah seorang yang baik... terkilan sbb ilang kawan yg baik cam arwah.. namun aku hanya mampu berdoa agar arwah di tempatkan dengan para solihin.. amin..
~AL-FATIHAH~

Wednesday, December 12, 2007

abg ku...

assalamualaikum...
erm.. tadi aku baru lepas chat ngn abg aku.. abg mmg da banyak berubah.. aku rindu sgt nak abg aku yg sama seperti dulu.. ceria, kelakar semualah... aku syg sgt kat abg.. sbb aku xda abg lain dlm dunia ni melainkan dia.. walaupun br je beberapa bulan jd adik angkat dia.. but aku da sgt serasi jd adik dia.. aku sgt syg kat dia..
akhirnya tadi aku buka juga mulut.. tanya tentang perubahan dirinya.. dia terlalu berubah.. terlalu berbeza ngn abg yang aku kenali berbulan lepas...

Abgku : ntah la.. smue org ckp abg cmtu.. abg sdiri x tau ape yg bubah.. abg rase abg x bubah pape pn.. msh same.. cume.. ntahla.. ssh nk ckp..
Aku : cume apa bang??
Abgku : maybe abg x sehat skrg ni.. n bkn mira sorg yg ckp abg cmni.. smue org.. mmg abg rase dunie abg sempit.. n abg rase abg sdiri yg mjauh kn diri dr smue org..
Aku : erm tu laaa kenapa abg sebenarnya? abg sakit apa??? abg cite laa kat adeq adeq sunyi taw bile abg xda.. abg da xceria.. sbb adeq da xda abg lain selain abg
Abgku : abg baru pas operations mira.. n mase abg x de aritu abg koma act.. kat icu
Aku : yeke??? abg sakit apa??? knp abg xkasi taw??? sampai ati abg
Abgku : abg kene kanser n samting prob ngn dade abg..
Ya ALLAH.. tuhan je taw perasaan aku masa aku taw benda ni.. hati meraung tuhan aja yang taw.. aku sedeyh sgt... aku menangis semasa aku tahu berita ini.. sampai saat ini abgku masih lagi berada di hospital.. aku harap dia cepat sembuh.. kalu boleh nak dia kembali ceria macam dulu.. nak happy2 ngn dia... xsanggup rasanya nak tgk dia derita.. dulu dia sgt rajin baca blog aku.. skang dia da jrg da... tu laa.. mungkin keadaan xmengizinkan...
rindu sgt abg aku yg dulu.. entah mengapa semasa menceritakan pasal dia ni hati sebak terasa nak menangis... abg.. adeq syg abg sgt2... jaga diri abg... pasni balik mesia kite jmp ek.. kua ngn akk ipo skali.. huhuhu...

Tuesday, December 11, 2007

ari ni...


assalamualaikum..

arini cam biasa jew.. xda apa pun yg beza.. erm.. but.. td myra saje je g browsing kat page lingg.. erm.. baru sedar yang nurt da nak pergi.. huhu.. sedeyh laa... walaupun xda laa rapat mana pun ngn dia.. but myra hepi kawan ngn dia.. baca blog lingg wat aku rasa sedih n nak nangis... but siyesly.. knal ngn nurt xpnh bw masalah kat aku.. aku hepi je.. erm.. sng gak bncg masaah ngn dia... thnxx nurt.. aku mst akan wendu ko nurt...

gambar ni adalah masa pertama kali jumpa nurt kat titiwangsa.. erm... dari mula knal davom smp laaa skang... nurt n ling adalah antara ahli davom yg paling aku selesa untuk berkawan.. maybe cara dowang layan aku kowt.. ntah laa... love both of u k... erm.. nurt.. semoga ko hepi selalu k... gud luck gurl.. cyg ko nurt... mwahhhhxxxx

Saturday, December 8, 2007

so sad...

assalamualaikum..
erm.. hari demi hari.. aku rasa semakin byk perkara sedih yg berlaku dalam idop ku.. haih.. lemas.. rimas...
erm.. result aku drop... result aku teruk gilerrrr!!! erm.. takot sgt...takut if kne repea.. but for sure kne punyer... huhu.. iskkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!
tension!!

Friday, December 7, 2007

mengapa??

assalammualaikum..
hari ni terasa sulit sekali.. sekali lagi aku lalui hari2 yg kurang indah.. erm... mengapa?? mengapa perlu ada hasad dengki? mengapa perlu ada cemburu? mengapa perlu ada itu semua.. segalanya bisa merosakkan sebuah ikatan... aduh.. mengapa???
aku tak sanggup lagi kehilangan... aku terpaksa melalui segala kehilangan tanpa rela... seorang demi seorang pergi dari hidupku.. lagi tahun depan satu lagi kehilangan besar terpaksa aku lalui.. haaaaaaaaa.. letihh..
letih aku melalui semua ini... ini semua kerana sifat dengki manusia yg tak mungkin dapat di kikis.. ketidakpuasan hati yg sentiasa mengulit.. ahhh.. benci!!!!
my bro, i know.. its not only coz of work.. it must be something else behind it rite?? huhuhu.. tgk laaa.. lps sowang.. sowang lagi nak out.. nnt lama2 sapa je yang tinggal?? haihh... ye laaa.. sme pun ada komitmen masing2 kan? juz like me... huhuhu.. but siyesly.. arini.. sgt aku rasa kelainannya... erm... my parents cam da nekad xmo kc i aktif dlm aktiviti fc... huhu... but i still love to do it.. huhuhu.. erm... mcm2 laa yg terjadi arini.. tat y aku rasa arini ari sadis... mencikkkkk!!!!
but... yang paling penting.. aku benci pada kehilangan... mengapa??? mengapa?? mengapa perlu ada kehilangan?? tak mahuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!

Thursday, December 6, 2007

todayyy

assalamualaikum....
arini aku bgn agak awal laa gak.. walaupun tdo lambat smlm.. kekkee.. erm.. arini myra wat meeting ngn dak2 yg terlibat dlm persembahan.. coz nak bncg tntg apa yg dowang perlu lakukan..
sme nye berjalan lancar.. but sayang x semua yang hadir.. juz a few of them je.. sme nye berjalan lancar.. sme cam fun je meeting.. lama laa gak meeting dari kul 11 pagi sampai 3ptg.. huhu.. mmg lama.. payah gak nak handle meeting ni.. asik gelak je.. kekeke.. orang kat san francissco coffee tu pun heran tgk we all yg xbgn2 da hampir 4 jam kat situ.. and of course asik bising je kat situ.. gamat jadinya.. kekekek...
but yg bestnya each of us dapat kuarkan idea masing-masing.. ye laaa bkn senang kan nak wat sesuatu bnd tu spy jd yg terbaik.. so agak pening laa gak otak memikir... tp tempat meeting tu mmg strategik.. duduk kat situ.. ley tgk mcm2 pemandangan.. so xda laa penin sgt kan.. kekekek... but yg paling best kan.. dlm masa meetim pun ley gusip lagi.. keke.. motiffff...
erm.. lps abes meeting.. myra, fit n capexx g CM... sbb nak g beli sumting.. so we all terus je laa luch kat old town kat situ.. erm.. as usual laa.. budak berdua tu mmg kecoh gamat satu old town tuh... lps lunch we all terus je g tempah brg tuh.. then jln2.. pastu balik laa umah.. huhuhu..
sampai umah kul 6++.. huhu.. apa lg.. org tua kat umah tu pon pok pek pok pek.. bising je.. so terpaksa laa tadah tinge mendengar... pastu yg xbest nye dowang cam xmo kasi aku aktif sgt dlm bnd yg aku minat wat skang ni.. huhu.. sedeyh je.. nak melawan xley.. our parents kan.. so, dgr je laa.. but jauh di sudut ati pun ada rasa xpuas ati skeet.. ye laa kan... i really love what i doin ritwe now... tetibe dowang nak halang2.. pastu ckp macam2.. mmg rasa berhangin n geram sgt.. but pendam je... then yg paling xley tahan.. dowang ckp pasal study aku.. erm.. dowang kata if my result teruk.. kne hentikan sme yg myra minat ni..
siyesly myra ckp.. mmg exam aritu BAPAKKKKK susah seyh... so takot sgt if xley score.. masa tgh exam tu ley sakit plak ttuh.. adoih tensen.. mmg xyakin laa ley score.. da lulus pon kire ok.. sbb mmg masa sakit tu siyes melepet je study xmsk otak.. huhuhu.. sadis kan kisahnye.. huhuhu...
but yg paling sedeyh plak.. pasal satu berita ni.. myra ada laa dgr2 org kata.. my bro yg byk ajar i erti dunia baru.. bakal meninggalkan myra.. huhu.. sedeyh sgt... lps sowang.. sowang ilang.. lepas ni tak taw laa plak sapa nak pergi.. tetibe rindu nak berkumpul.. walaupun bknnya rapat sgt ngn dowang.. but.. berkenalan ngn dowang sgt best... dowang sme sporting... dowg sme mmg happening.. huhuhu...
k arr da nantok.. nak tdo dlu..
tata... mwahhhxxzzz
12.23am

Monday, December 3, 2007

letih...

~~assalamualaikum~~
wooooo manyak letih woooo... minggu ni mmg myra letih sgt.. myra ngah pokuskan ngn satu kerja.. yerp i love it.. but ia memenatkan.. ia melibatkan cetusan idea yang tinggi.. ia juga memerlukan kesabran yg kuat.. kalau xda kesabaran alamatnya hancuss laa.. huhu.. aku suka sebenarnya.. but aku pening sgt.. mcm2 dugaan yang terpaksa aku tempuhi taw.. mmg penat sebenarnya kalau nak deal ngn orang ni.. huhu.. but apa-apa pun myra dah janji ngn diri myra untuk wat yg terbaik dalam tugas yang telah myra dapat ni.. chaiyokkk..

pernah sekali tu ngah baring kat atas katil sambil tu psg laa cd dafi.. coz my bro ngh pakai pc.. sambil nunggu dia dok laa ngelamun kejap.. kot2 dapat idea.. sekali tertibo.. then ble myra sedar my sis da snap one picca... klako pon ada gak ble tgk.. ada-ada je budak tuh.. pantang dapat kamera.. ada aja benda dia nak buat.. huhu...

k ar.. nantok ar nak tito dlu.. tata.. mwahhhxxxx...

2.48am

Friday, November 30, 2007

Menerima Kau Pergi

.:Menerima Kau Pergi:.
♥ku punya rasa..tak terungkapkan...
♥hanya dalam memori hati&benak ku simpan..
♥berat menerima kau pergi..
♥tanpa alasan juga kau buat aku bertanya...

♥beribu senandung.. yang ku nyanyikan...
♥pelipur lara basuhkan dahaganya suka ku..
♥kata termanis hanya untuk dia kekasih sepanjang hidup..
♥ku masih merindukannya..haa aaa...

♥apakah ku amat.. berarti di mata engkau...?
♥telah ku ukir wajahmu lama dalam hati aku..
♥namun kau hilang dan takkan kembali juga...
♥ku merasa sepi,..ku sendiri...

♥beribu senandung..yg ku nyanyikan..
♥pelipur..lara..dahaga suka ku..
♥kata termanis.. hanya untuk kekasihku..
♥ku masih merindukannya...haa aaa...

♥apakah ku amat berarti di mata engkau..?
♥telah ku ukir wajah mu lama dalam hati aku..
♥namun kau hilang dan takkan kembali juga..
♥ku merasa sepi,..ku sendiri....

♥namun kau hilang dan takkan kembali juga..
♥ku merasa sepi... aku sendiri.....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tis my latest favourite song..
ku merasa sepi... ku sendiri....

Thursday, November 29, 2007

aku myra

assalamualaikum...
andai saja aku masih bisa tersenyum indah bak mentari pagi...
kan ku terus menyerikan hari-hari mereka di sekelilingku...
andai sahaja bintang itu mampu berkata....
akan ku jadikan ia teman pengubat luka...
andai dapat ku gapai bintang itu..
akan ku dakap ia seeratnya..
agar senyumannya kan terus menyinari hatiku...
tapi???
mengapa aku tak bisa melakukan semua itu??
lemah kah aku??
yang mungkin hanya mampu berduka dalam sengsara?
benarkah aku lemah??
namun..
bukankah aku jua tersenyum seakan riang?
girang seakan ceria melewati hari ku?
semua orang pasti menyedarinya bukan?
sebenarnya..
itu hanya lakonan melitupi segala sengsara di hati..

Tuesday, November 27, 2007

mengapa??



mengapa??
setiap kali aku cuba melupakan dia.. setiap kali itu dia hadir dalam hidupku... kehadirannya bukan lagi penyeri namun hanya sekadar perosah mood aku... ye.. aku sudah berjaya melupakan dia 45% tapi yang lain?? bagaimana?? aku perlu melupakan dia... ya.. benar aku haruss melupakan dia..


aku percaya.. setiap apa yang berlaku disini.. pasti ada hikmah disebaliknya.. setiap satunya sudah tertulis sejak azali lagi.. mungkin bukan takdirku untuk bersatu dgnnya.. dan sejak itu aku harus mulupakannya..



mungkin orang selalu melihat aku tersenyum dan bergembira.. namun jauh di sudut hati aku tak siapa yang tahu.. aku suka ke?? aku benci ke?? aku marah?? tak siapa yang mengerti kan?? percayalah kadangkala mengaburi segala masalah adalah lebih baik dari terlalu menunjukkan kesedihan... tetapi jangan pula terlalu memendam perasaan kerna ia kan merosakkan jiwa kelak..


aku.. kalu sudah mencintai dan menyayangi seseorang itu.. mmg payah untuk aku melupakannya... aku rela terluka dari aku mengundur diri.. tapi bila aku mengundur diri bermakna ssegalanya bakal berakhir... tiada kemaafan yang mempu memulihkan segalanya... segalanya mungkin terjadi bila pengorbananku tidak pernah dihargai..
biarlah segalanya berlaku.. kini hanya doa mampu ku ungkapkan.. agar satu masa nanti kan ku temu cinta sejati tanpa aliran air mata..
atas nama cinta...
ku relakan jln ku merana..
asal engkau akhirnya dgnku..
ku bersumpas atas nama cinta..




Monday, November 26, 2007

erm..

assalamualaikum..
erm.. aku tak taw nak cite pasal apa arini.. tp arini letih seyh.. rasa cam sejak dua tiga arini ni cam xckp tdo jew... ngantuk je memandang.. byk bnd kne selesaikan.. kpala pon png xtaw cemana nak wat.. erm.. but myra tetap wat sbb te da ada tanggungjawab kan..
but.. myra riso pasal satu perkara laaa.. bout my study.. masa exam aritu ssh gils babe.. takot sgt kalu pointer drop.. ye laa sapa suh amik bio-medik kan... dah taw ssh.. adoi... poning pale.. erm.. takut ar kalu kne repeat thn dpn.. biomechanics mmg bapak ssh laaa... pastu anatomy.. ssh gakzzz.. cemana ni xtaw cemana nak wat.. aku study siap over nyte lg.. but xtaw laa apa yg msk.. huhuhu.. takut sangat.. harap laa kowang sme ley doakan agar myra dapat poinjter tggi nnt.. huhuhu...

Sunday, November 25, 2007

hari ini

assalamualaikum...
wahhh... letih betul arini... pg tadi g main futsal ngn DAVOM.. best wooo.. dah lama xkuar peloh.. best sgt dapat lari-lari... da lama xjmp DAVOM.. jmp gak tadi.. ilang wendu kat dowang... erm pastu balik je dr futsal terus aku makan then rehat sekejap terus on9.. updating cmod n AVID page... then chatting... edit picca, selongkar mespes... byk ar gak kije wat... sedar xsedar dah berejam aku depan pc... then tutup dalam dua jam.. kul 8 br smbg on9 balik.. masa on9 tuh tetibe teringat yg aku ni dah lama xbkk web site davom.. so g laa jenguk... cheh now da vom pny web site da lawa seyh... skali sengaja laa browsing kat page tuh.. tgk chat room... skali mila on9... wahh hepi laa.. da lama xjmp n chat ngn mila... huhu.. lucky mila tegur n tanya khabar.. caring seyh my kakak tuh.. huhu... terharu ar gak... erm but best laaa at least lps wendu...
erm... td aku br dpt taw org yg br nak melekat dlm ati aku rupanya bukan lah lelaki sebenar... 50-50... huhu.. nasib baik xtersangkut lagi.. kalu x naya aku.. kekekke... ye laaa mana nak ley tersangkut lg.. kan br lps kuciwa... cam xda mood nak in love.. baik aku in love ngn charlie (tulang kat lab) yg x idop tu.. at least aku ley blajo.. kekekke..
k laaa nak tdo...
mwahhhhxxx
2.14am

Tuesday, November 13, 2007

final exam...

assalamualaikum..
weeee... today myra amik final exam... uhuxxx
takut seyh.. hope laaa myra ley jawab kan.. sume doakan myra taw...to DFC n DAVOM.. sowi r xdapat g bowling aritu.. myra ada test ar.. then bz nak study lg.. sowi k.. syg kowang sme.. mwahhhxxxx... no mater what other say.. myra ttp sokong n syg u all sampai bile2... trust me k.. mwahhhhhh..
k laaa.. im going back to unisel again.. tata sme... love u allz.. weeeeeeeeeee
9.03am

Monday, November 5, 2007

aku benci dia....

assalamualaikum...
xtau macam mana untuk aku ungkapkan.. tapi ternyata aku terlalu membencinya... namun semakin kuat aku membencinya.. semakin kuat aku mengingatinya.. semakin kuat aku ingin melupakannya semakin kuat rasa sayang itu muncul..
ku sedari saat manis akan pergi... biar aku ngerti kerna aku perlu kamu...
mengapa aku tak mampu untuk membencinya sepenuh hatiku?? lihat... lihatt... apa yg sudah di perlakukannya kepadaku... mungkin padanya aku ibarat kayu balak yang kejang di sudut hutan... yang tak punya perasaan dan naluri.. yang hanya sedia menunggu dan terus menunggu bertahun lamanya? begitu?
berbulan aku menunggu dan setia menunggu.. kalu nak diikutkan memang bodoh apa yang aku lakukan.. banyak sudah yang sudi menerima namun aku yang menolak.. kerna apa? kerna kamu... aku setia menunggu mu...
namun ibarat tsunami.. sekali kau hadir dengan pandangan yang indah dari jauh.. bila kau hampir ia membunuh segalanya... kau memberi harapan untukku terus menunggu namun kau yang jua yang menghancurkannya... aku benci kau... tp aku xmampu..
ya ALLAH... tolong laaa hambamu ini... aku tak mahu lagi berendam air mata... hilangkanlah lelaki itu dari fikirku.. biarkan dia dengan caranya dan aku dengan caraku.. bukakanlah atiku untuk mereka yang menyayangiku...

my love buddy

assalamualaikum...
sayang... sayang sangat.... myra sayang sangat kat mereka.. sebab mereka sangat memberi erti dalam idop myra.. sokongan, dorongan dan segalanya... myra ssh nak ungkapkan tapi myra sayang sangat kat dowang... mwahhhxxxx


my lovely family.. ibu, ayah, aboy n e-in

my lovely mak tok...

my lebeli beshty... pesh..
u know me as well as u know ur self kan?

tasha n dayut.. my best fwen

shikin... my lebeli best fwen..

Brown Butterfly.. zyra, yana, nysa n eyza