Tuesday, October 30, 2007

open house KRU

assalamualaikum...

hurm... sowi laa lambat sket post pasla open house KRU.. erm.. ari ahad lepas.. dalam keadaan yg agak rushing aku sempat juga menghadirkan diri ke Open House KRU.. bersama dayah dan adikku Rina... pastu kat sana jmp capik n Kristine... best sgt.. aku sampai masa dafi nyanyi hujung lagu kedua nya.. punye laa nak cepat.. sampai tyme turun tangga tu nasib baik tak tergolek.. kalu tak.. mau tergelak dafi tengah nyanyi... nasib baik dafi nampak kami yg keadaan agak kelam kabut kerana kelewatan.. hehehe

then.. lepas dah snap pic.. dafi pon terus masuk dalam.. myra n geng g laa cari capik n kristine yg dah lama tggu kami.. hehe.. sowi laa yek.. so kitowang set tempat.. duduk.. pastu myra, capik, dayah n rina g masuk KRU nak tgk apa ada.. dah ajak Kristine but dia xmo.. dia kata nak jg tempat... kat dlm tu smpt laa gak amik pic..



Erm.. then dafi naik pentas lg.. nyanyi dua buah lagu lagi... myra, dya n rina dok depan sekali... best laa tyme ni coz dafi asyik pokus kat kami.. hehehe... then dafi mintak sowang peminat sporting nek pentas nyanyi lagu seloka ari raya.. myra pon ok je.. naik laa... dah laa myra lpe lagu tu cemna.. sore lak ibarat katak memanggil ujan.. aduh malu seyh..cian tul.. huhuhu..

bestt gak kesimpulannya kan.. hehehe... but budak kecik tu ngaco laa plak.. hehee.. xbaik tullaa aku niyh.. juz kidding k.. erm... best sgt aritu.. dapat luangkan byk masa ngn dafi.. huhu... rasa lebih dekat ngn dafinites n dafi... mwahhhxxxx... syg sgt kat DFC...mwahhhhxxxx...

then megat n ray datang.. so smpt laa snap pic ni.. masa artis lain ngah nyanyi.. huhu.. masa dafi nyanyi lagu pencinta wanita tu ujan.. cian dia... abis basah.. huhu..
k laaa myra nak out dlu.. tata.. mwahhhxxxx

Monday, October 29, 2007

happy n hectic day...

assalamualaikum...

akhirnya segala kecelaruan fikiranku telah dirungkaikan semuanya.. akurasa sungguh lega.. semesti dan seharusnya akan ku jadikan semua itu sebagai satu panduan untuk aku menempuhi hidupku yang akan mendatang...

ok laa... now aku nak citekan tentang pengalaman raya yang paling indah buatku.. ternyata dalam kesedihan ku yang lalu terselit seribu hikmah.. aku dapat menikmati aidilfitri yang sungguh bermakna.. terasa juga diri dihargai dan terkadang rasa diri ini dipenuhi bunga2 kegembiraan.

ari sabtu lepas aku berpeluang menyertai keluarga DFC menyambut aidilfitri yang sungguh meriah.. bertempat di kampung kak lyn nun jauh di kelang.. best sgt.. first tyme aku lalui pengalaman ni... dan ternyata ia dapat menyulam sebuah memori indah..

dapat juga aku meluangkan masa mengenali dafinites yg ada disitu.. tak kurang juga aku dapat menganali kedua orang tua dafi.. ternyata mereka baik sangat, peramah dan memang baik punyer.. aku rasa lebih rapat dgn all dafinites mlm tuh.. dapat jump dafinites yg aku xdapat jmp lg.. like my lebeli cmod ummitee n ayyum... they are so sweet..
tyme ni rasa hepi sgt.. wahhhh.. best nyeww...

Saturday, October 20, 2007

aku yg bodoh...

assalamualaikum...
aku telah melakukan satu benda yang ku rasakan paling bodoh dalam hidupku.. tiada apa yang mampu aku ucapkan melainkan kata maaf yang sesungguhnya ingin ku pinta kepada mereka... kebodohan ku membuatkan ramai insan yang mempercayai ku hilang kepercayaan dan keyakinan kepadaku.. aku kesal.. aku terlalu bodoh...
aku benci pada diriku sendiri.. apa yang telah aku lakukan ibarat menjerat diri ke dalam kancah yang bermasalah... aku benci pada kebodohan ku.. aku benci.. aku benci..

Friday, October 19, 2007

SIAL!!!!

assalamualaikum....
iskkkkkkkkkkk... aku benci... benci sekaliiiiiii... sial banget... kenapa ni semua kene berlaku kat aku?? kenapa aku mesti lalui semua benda bodoh ni?? aku tak sangka... apa yang aku wat.. selama ni aku ikhlas tapi ini balasan yg aku dapat.. perlu ke?? benci!! bodoh!! bangang!! sial!! aku tak pernah semarah dan se kuang ajar ni.. but benda ni betul2 wat aku hangin satu badan.. benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
petang tadi lepas aku balik karoke.. aku lyke penat laa kan.. so after tolong mak aku wat kije sket aku baring kat bilik then terlelap.. then suddenly i dapat sms..
' wei apa kau panggil mak aku mama?'
aku terkejut gile baca sms tuh.. tapi disebabkan aku xda kredit..a ku pun xda laa balas... so aku sambung tido lagik... then a few minutes after.. sampai laa lagi satu sms...
'wei mira, kenapa kau panggil mak aku mama? kalau kau paggil mak aku mama lagi aku akan delete number ko dalam fon mama aku..'
so.. aku dah tak dapat nak dia. bengan giler aku.. tiba2 xda hujung pangkal nak datang marah2 aku.. dah laa aku xkenal sapa dia.. salam pun xkasi.. so aku pun gne my 2nd number then anta laa sms kat dia..
'ni sape? kenapa tiba2 nak mrh mira? mira xknal pn awk...'
'aku anak anita (which mean my lovely mak angkat a.k.a my ex-skewl teacher) aku benci kau.. sebab kau panggil mak aku mama'
'salah ke sayanak panggil mak awk mama? pn.anita dulu penah ajar saya.. saya syg dia mcm mak sendiri.. salah ke?'
'memang salah pon.. kau tu bukannya anak dia.. kau tak ada mak ke?'
lepas tu aku dah malas nak layan.. so aku xbalas pun msg dia.. then dia call aku.. dia cakap samting but aku xdengar.. pastu dia letak.. pastu dia hantar lagi sms..
' weiy apasal kau tak balas sms aku?'
then dia xpuas hati sbb aku still x sms dia.. dia anta lg..
'kao xda kredit ke?'
dan aku pun masih mendiamkan diri... aku malas nak layan dia lagi.. so aku wat dunno je.. then about two hour after laa kiranya.. aku dapat msg lagik..
'bodoh aku dah delete nama kau dalam fon mak aku'
aku lyke terkejut laa gak.. kenapa niyh.. then tak sampai beberapa minat pastu aku dapat lagi sms dari dia...
'mama aku dah benci kau.. adik beradik aku semua tak suka kau..'
apasal ngn pompuan ni.. so aku lyke xley nak diam kan diri.. then aku balas laa..
'knp awk wat sy cmni? sy xprnh kco awk..sy pun jrg sms mama.. apa yg awk bencikan sgt ngn sy?'
'aku benci kau sebab kau panggil mak aku mama, mama aku dah benci kau dia dah muak sebab kau asyik panggil dia mama'
Then suddenly aku dapat msg dari mama anita...
'mama xsyg myra'
aku agak terkejut ar.. then aku pon lyke xpercaya.. aku terus laaa sms kat pompuan tuh..
'hanya kerana sy pggl pn.anita mama? perlu ke awk benci saya?'
then aku dapat msg dr num pompuan tu.. tapi dia tulis lyke.. pelik..
'mama mmg dah xsyg myra lg.. lps ni jgn sms mama lg..'
giler myra geram then myra balas...
'nonsense.. myra taw ni bkn mama..'
then the last msg yg dia balas is..
'mama dah xsyg myra..'

so cemtu laa cite nye.. eee benci giler.. benciiiiiiiiiiiiiiiii...
k laa nak out...

3.52am

Sunday, October 14, 2007

i love them...

~5 sc 3~

video

entah laa.. sukar untuk aku ungkap kan.. tapi benar.. kini.. saat ini.. rindu ku pada teman sekelas ku dahulu makin berbunga.. aku terlalu merindui mereka semua.. terlalu dan terlalu... tadi nalina, kins, fiza n lay datang beraya kat umah aku.. kedatangan dowang sedikit sebanyak membvuatkan aku bertambah rindu kepada semua kawan2 ku yang lain.. i miss dowang sme damn much... dah lama betul tak jumpa n ketawa ria ngn dowang...
kalau lah boleh.. nak aja jumpa n peluk cium dowang sume.. tadi aku call twins dowang pon windu aku kat sini.. huhu

1st day raya

assalamualaikum..

weeeeeee.....
erm.. today first day raya.. ok laa best... tahun ni balik kampung kat Felda Lurah Bilut, Pahang.. by da wat taw ke kat ne?? alaa yang ada filem tu.. igt x filem bilut yg agak erk.. erk.. sket tuh.. hehehhe... tp atleast masih dapat beraya di kampung walaupun tak betul2 kampung kan.. ye laa mana tak nye.. dok kat felda kat kampung but umah batu.. umah dulu yang papan tu gak yg best.. skang dah xbest dah.. dok umah batu sebijik.. dah tak terasa laa situasi kekampungannya..

arini juadah aku mmg meriah.. biasa laa raya.. sarapan pon hebat laa..

semua lengakap.. rendang, ketupat palas, nasi himpit, kuah kacang, macam2 laa lagi.. mmg sedap air tangan mak tok n ibu xda sapa ley lawan.. caya laa.. marvelous...

nak cite sket ar bout malam raya.. usually orang akan sibuk kemas umah, masukkan kuih raya dalam balang n tgk program tv.. but tat night after masukkan kuih dalam balang.. myra, mummy ima n uncle amir ngadap tv.. nak taw tgk apa?? bukan program raya.. but tgk astro ch 588 channel angkasa1.. hehehe... tgk pendaratan soyuz di ISS.. wahh sangat hebat.. myra kagum gle.. ble tgk tuh best sgt.. myra bersengkang mata sampai kul satu pagi untuk tgk benda tu.. sampai terlepas program sampaikan aidilfitri... aduh... hebat btol penangan angkasawan negara kita yang hensem, cumel n stylo tuh.. huhuhu...
tyme dr.sms, yuri n peggy sampai kat ISS... lyke best sgt.. kita lak rasa excited tgk dia.. tp mmg best ar... macam bangga tgk anak malaysia kat citu.. wahhh.. hebattt...
k arr dah nantuk.. tata...
mwahhhhxxxxx~~~~
~2.20am~

Friday, October 12, 2007

salam lebaran

Assalamualaikum...
myra nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada semua yang mengenali diri ini amnya...
sesungguhnya dalam pergaulan tentu ada yang tersalah silap juga terkasar bahasa...
myra ingin menyusun sepuluh jari memohaon sejuta kemaafan...
sesungguhnya tiada insan di atas muka bumi ini yang tidak melakukan kesilapan...
MAAF ZAHIR DAN BATIN...
Salam Lebaran dari Myra...

uhuxxxzzz

~ma fwenzz~
assalamualaikum...
yeay.. tadi dapat hang out ngan Pesha pg sampai petang.. beli kasut n aksesori.. herm.. really miss her.. giler lama xjmp dia.. windu sangatttttt..... dapat jumpa tadi mmg laa tersangat seronok.. walaupun kaki sakit n badan letih sgt.. but tetap jalan gak.. coz windu sgtt.. huhuhu.. arini mmg laa tersangat best... weeeeeeeeeeee
then mlm tadi jumpa Theeran, Nalina, Preety n Theeran's BF.. best ar jmp dowang.. kalu masa kat skula dulu myra n nalina kan AJK disiplin yang Giler punye strict... but bile jumpa Theeran ketua pengawas.. (theeran+nalina+myra = Psycho charlies angelz)... hehehe mmg laa langsung tak jd yang sepatutnya.. asyik gelak je.. same going on tadi.. asyik gelak n wat benda2 bodoh.. hehehe... but sonok sangat... citer pasal our schoolmate dulu.. pasal cikgu n pasal skandal... hehehehe... best laa tadi.. our giler mood pun asyik meningkat je.. hehe.. bestt sgtttt sgttt.. mizz our team drama laaa... twinzzz where are u??? mizz u both twinzz laaa... ilang je.. sepuk kang.. hahaha... tapi tadi yang bestnya dapat jmp theeran lg.. ye laa igt ke aritu last day jmp.. huhhu.. theeran nak fly isnin ni.. huhu.. theeran kalu g rusia jmp dr.sms kim salam ek.. ehhee....
k laaa nak out tata.. mwahhhxxxx...
3.48am

Thursday, October 11, 2007

DR. SMS

~Dr.SMS~

assalamualaikum....
alhamdulillah.. akhirnya berjaya juga Msia menghantar angkasawan pertama negara ke angkasa.. wahhh bangga seyh... Dr. Sheikh Musaphar Shukor (Dr.SMS) myra bangga sgt punya seoarang anak Msia cam dia.. mmg baek punye laaa Dr.SMS ni... huhuhu... dah laa encem.. huhuh

erm.. Dr.SMS ni mmg seba boleh.. dah laa bergelar doktor then pernah menceburi bidang modelling n now angkasawan pertama malaysia.. wahh.. hebat giler... bangga siot...
harapan myra supaya Dr.SMS dapat pergi dan kembali dengan selamat...
malaysian love u Dr.SMS.... mwaaahhhxxxx.....
~2.07am~

Tuesday, October 2, 2007

bersahur wit my new family

~Sahur~


assalamualaikum...
alhamdulillah.. akhirnya myra berpeluang juga untuk pergi melawat keluarga baru myra.. adik adik di ASDAT.. best sangat dapat jumpa dowang semua.. dowang sume cam pemalu.. xpe laa myra paham sebab ni kan first tyme jumpa dowang.. so nnt ble berpeluang myra nak pegi lagik.. supaya kami sume dapat lebih mesra as a family...



on that day.. we all berpeluang bersahur sesama.. myra dapat tgk riak kegembiraan pada wajah dowunk sume.. walaupun jelas kelihatan nampak diorang ngantuk.. ada jugak yang tak tidur semata nak tunggu kami semua tiba.. wahh terharunya.. masa first tyme sampai tu agak berdebar laa.. sebab tak pernah kan jumpa dowang.. after that bila dah borak sikit dah ok laa.. erm.. myra jgk berpeluang bwk eyza n nysa ikut sama pg sana.. diorang pun hepi sgt dengan layanan dowang sume..



Tq to all dafinites n VID coz sudi terima kehadiran 2 owang kawan yg myra syg tuh.. then yg paling best.. dowang pon turut nak daftar join DGM.. ni kira sambil menyelam minum air laa gak kan.. hehehehe... but im happy bout it.. saja nak bagi dowang rasa betapa seronoknya berada dalam keluarga yang happening seperti DFC ni... xlama lagi if berpeluang myra nak bawak lg dua owang kwn myra yana n zyra.. lengkap laa 1 geng join DFC.. heheh.. sebab dowunk xkan rugi punye.. sbb DFC kan Baek Punyer....


masa program sahur tu best sangat.. ye laa almost 2 month tak berkumpul n berjumpa ngn dafinites n VID also da cutest Dafi ... best gilew r bile dapat jumpa balik.. bestt.. nasib baik tak nangis2 cam jejak kasih kan.. hehehe.. but keseluruhannya mmg best sgt.. dapat laa borak2 ngan dowang semua.. bersahur ngn dowang.. and one thing.. hari tu mmg sahur myra yg paling best.. ye laa b4 tis sahur tak lebih dari 5 orang.. but on tat day.. ramai sgt dapat bersahur sekali wit my new n big family... i love them so much... mwahhxxxxx..

erm.. hari tu myra g ngn kak nad.. tq kak nad coz sudi amik kitowang.. leb ya.. erm.. lepastu kitowang g lepak are ampang best laa gak.. coz dah lm x jmp si fit n capiq.. so dapat laa menggiler kat situ.. kitowang g minum kat old town.. mmg best ar.. igt ke kitowang je happening rupanya bertambah happening kat old town tu ngn lipas.. hahaha.. cian dowang kne angkat kaki bagai.. hahaha.. then kitowang wat sesi bergambar lak lps minum tuh.. best sgt.. huuhhu.. k laa myra nak out dlu laa..
pg nnt dah nak balik unisel.. k laa tata all..
mwahhxxxx...



~2.56am~

Monday, October 1, 2007

saat ini..

~saat ini~
andai ku bisa..
ingin sekali aku berada nun jauh di angkasa
menawan segala keindahan alam
memuji ciptaan allah..
andai ku bisa..
ingin sekali aku terbang
melewati hari-hari indahku
meninggalkan segala bebanan
segala tekanan di bawah..
kerna aku ingin bebas...
bebas dari sangkar tekanan
ulitan perasaan..
saat ini..
ingin aku mengorak langkah
menuju ke satu destinasi
yang aku sendiri tak pasti
saat ini..
aku terlalu mendambakanmu
belaian dan senyumanmu itu
terlalu ku rindukan..
saat ini..
hati menangis tak siapa mengerti
aku menangais kernamu
aku menangis kerna dia
aku menangis kerna sayang..
andai bisa di saat ini
aku ingin kau bersama denganku
melawati keindahan itu
bersama terbang ke angkasa cinta...
nukilan rasa,
myralicious89